Schwerin

Schwerin

Jag gissar att ni inte har hört talas om Schwerin? Det hade inte vi heller, däremot låg det bra till på vägen hem, så vi tänkte att vi bokar hotell där. Själva hotellet var ju kanske ingen höjdare, men Schwerin var faktiskt en trevlig liten stad.

I Schwerin finns Schwerins slott som har en tusenårig historia bakom sig. Redan vid tusentalet så byggdes en befästning på dess plats och det har stått och fallit olika slott och befästningar där sedan dess, men i mitten på 1800-talet så byggdes det slott som står där idag. Det byggdes i nyromantisk stil och är en av de viktigaste slotten i den stilen i Europa.

Felix såg att det fanns en geocache i närheten av slottet, och letade förtvivlat. Efter lite hjälp av två rejält nördiga tyskar, som gav tips om att söka med lampa, så blev det napp!

Själva staden har, som så många tyska städer, gamla delar med kullerstenar och hus. Mycket trevligt besök!