Dresden

Dresden

När man kommer till Dresden så kan man få intrycket av att det är en gammal stad med vackra stenkyrkor och monument, och då har man delvis rätt. Dresden bombades sönder totalt under andra världskriget, och gick från att ha varit en pärla med sin barockarkitektur och sitt vackra läge vid Elbes stränder till att vara en stad i ruiner. Ett gediget arbete gjordes i omgångar för att försöka få tillbaka stadens forna glans. Den mest kända byggnaden, Frauenkirche, fick ligga kvar i ruiner för att påminna om all förstörelse, men efter Berlinmurens fall så togs beslutet att återuppbygga kyrkan. Den stod klar 2005.

Dresden är verkligen en pärla vid Elbe, och vi hamnade på ett kanonbra hotell mitt i stan. På kvällen bjöds det på levande musik på torget, och Felix fick möjlighet att kika på Lego-store som låg nått kvarter därifrån.

Såklart promenerade vi mycket och åt gott. Denna gång blev det på en Australiensisk restaurang..

När det var ”golden hour” så tog vi oss en tur ut igen för att njuta av den varma sommarkvällen