Auchentoshan och Glengoyne

Auchentoshan och Glengoyne

Idag så mötte vi Mike Furlong, som kommer att vara vår tourguide under två dagar. Han var en väldigt trevlig, öppen och kunnig guide som, för ovanlighetens skull, pratade engelska som man fattar. Vi hoppade in i bussen och begav oss mot dagens första resmål, Auchentoshan destillery.

Auchentoshan har blivit uppköpt av ett japanskt företag, och deras perfektion och stil har genomsyrat företaget. Där fick vi en kanonbra rundvandring med en medföljande avsmakning av deras olika whiskys.
Efter en inhandling så begav vi oss vidare för lunch.
Lunchen käkade vi i en liten stad av hobbit-karaktär. Namnet på byn kommer jag inte ihåg..men det var en massa sch och loch och grejer; en typisk skotsk by med andra ord.

Efter det som åkte vi vidare till Glengoyne för att ta en kik och avsmakning på deras destillera. Det var också toppklass, och glada och nöjda så har vi nu kommit tillbaks till hotellet för att att bege oss ut i natten för lite middag och kanske nån öl.