Glenkinchie och Deanston

Glenkinchie och Deanston

Tredje och sista dagen på denna resa blev till destillerierna Glenkinchie och Deanston. Vi startade med resan mot Glenkinchie där vi stannade ibland för att vi av någon anledning blivit väldigt törstiga eller behövda käka lite. Landskapet i Skottland är ju helt underbart då vädret är med oss, och vi hade tur många gånger på den här resan.

På Glenkinche fick vi, som på alla andra destillerier, en genomgång av hur framställningen sker, och lite historia runt själva destilleriet. Efter några ställen så hade man lärt sig processen. Vi blev alltid väl mottagna av destillerierna, och det var ofta ganska prisvärt att handla direkt där.

Efter detta så bar det vidare mot Deanston. Det blev det sista av våra destillerier på denna resan, och den som imponerade mest på mig. Såklart fick vi en rundtur och genomgång av olika sorters whiskey som gjordes där, men när vi väl fick smaka så fick Deanson en full poängare i min bok. Det blev att plocka hem ett par flarror. 🙂

På väg tillbaka så blev det ett stopp på det klassiska (från Monty Python) slottet Dune, där man såklart var tvungen att anamma sin skottska/kvinnliga sida och dra på sig en kilt!