Ližnjan

Ližnjan

Äntligen var vi framme i Kroatien och i Ližnjan som är en liten by strax utanför Pula. Vi hade hyrt ett AirBnB med egen privat pool, fullt utrustat kök och eget rum till grabbarna. Vi blev glatt överraskade då vi fick mess från ägaren där hon sa att hon hade laddat upp kylen med godsaker. Det fanns vitt vin, läsk, vatten och meloner. Otroligt skönt att få hoppa i poolen efter att ha suttit länge i bil. Det tog mindre än fem minuter för grabbarna att hoppa i!

Såklart gick jag och Mia en rundtur i boendet och kunde konstatera att det var bättre än vad vi hade sett på bild. Här kommer några bilder på stället.

På kvällen första dagen så besökte vi en restaurang som låg ett par minuters gångväg från vårat ställe. Vi hade blivit rekommenderade detta, och gick dit två gånger under vår vistelse. Riktigt gott!

När det kommer till sol och bad så är Kroatien lite annorlunda. Liksom norra Italien så är det stenstränder, vilket gör att man behöver ha badskor för att kunna bada utan att det gör ont när man går. Det gör dock också att vattnet blir kristallklart, och det var en fröjd att kunna dyka och se fiskar och krabbor under vattnet utan problem. Det fanns massor av olika stränder i närheten, och eftersom vi hade bil med oss så testade vi en hel del olika. Många av stränderna hade höga klippor att hoppa ifrån och att klättra i, till barnens (och Jonah’s) stora förtjusning!

Sedan blev det förstås många härliga stunder vid vår egen pool!