Pula

Pula

Pula låg ca 20 minuter från vårat boende, så ett par gånger besökte vi stränder i Pula, och vi la också en dag på att upptäcka Pula och för att framför allt besöka amfitieatern som ligger där. Teatern började byggas ca 27 fkr och det var en mäktig upplevelse att sätta sig på läktaren och försöka tänka sig hur det hade varit på romartiden. Att gå i gångarna där slagskämparna fick vara, och se rummen dit dom togs efter att blivit skadade eller dödade på arenan var också en upplevelse.

Det fanns också rum där dom visade gamla saker som dom använde vid den tiden. Bland annat fanns det gamla oljekrus bevarade. Riktigt coolt att se, och väl värt besöket.

Själva Pula var en väldigt mysig stad, och det blev en trevlig dag med strosande runt gator och torg. Såklart blev det besök till Agustustemplet samt Sergiusbågen.