Hallstatt

Hallstatt

På väg hemåt på vår roadtrip så blev vårat första stopp Hallstatt i Österrike. Hallstatt är en pittoreskt lite by som ligger inklämd mellan sjön Hallstätter See och Dachsteinmassivets branta bergsidor. Själva byn har bara drygt 700 innevånare, och det går inte att köra bil inne i byn eftersom det är så trångt, så vi fick parkera en bit utanför och gå in.

Hotellet vi hade bokat var från mitten av 1600-talet, och var det dyraste på hela resan. Det är verkligen så att det är tillgång och efterfrågan. Fördelen var att vi hamnade mitt i smeten, så att säga!

Byn är som tagen från en saga, och ligger oerhört vackert mot sjön. Som tur var så hade vi vädret på vår sida igen, så vi kunde verkligen beta av området. Det är ju inte jättestort, och man vandrar lätt från ena sidan till den andra på under en timme.

Såklart så blev det jakt efter en kylskåpsmagnet också!

Här kommer en bildkavalkad!