Salzburg

Salzburg

Efter några timmar i bilen så kom vi fram till Salzburg. Vi hade bokat ett hotell som låg en bit utanför centrum, men efter allt bilåkande så var det bara gött att promenera in till stan för att kika oss runt. Det fanns ju några klassiska stopp att göra. Det är ju svårt att undgå stans stora kändis Mozart, så det blev ett sväng förbi Mozarts Geburtshaus där vi fick trängas med alla andra turister. Kul ändå att ha sett det!

Det blev mycket vandrande runt stan för att kika på olika sevärdheter. Ett givet stopp var ju Mirabell-palatset med dess trädgårdar.

Salzburg är en riktigt vacker stad, och de centrala delarna bjuder på gamla, välbevarade kvarter och gränder. Det var en fröjd att vandra runt, stanna för en Aperol Spritz och bara njuta. Det gjorde vi när vi skulle äta middag också. Det fick bli ett stopp på en Michelin-krog som låg i ett mysigt kvarter centralt i stan. Man måste unna sig!

Vädret var verkligen med oss hela resan, och Salzburg var inget undantag. Det var varmt och gött, så vi passade på att hålla oss ute så mycket som möjligt. På vägen hem på kvällen så vandrade vi längst floden Salzach och somnade mätta och nöjda och redo för morgondagens äventyr.