Sankt Anton

Sankt Anton

Efter en rejäl frukost så styrde vi kosan mot Sankt Anton. Ett par timmar i bil med några P3 historia som sällskap och en blandad musikönskning och vi var framme. Solen stekte över Sankt Anton så vi fann det såklart lämpligt att snöra på oss vandrarskorna och gå på en tvåtimmars vandring uppåt i bergen. Varför inte, liksom!

Turen bjöd på allt från hisnande utsikt, spännande vattenfall och uppsvullna kadaver på vägen (vi stötte på något som såg ut som en hund/räv som död låg och jäste i solen). När vi väl kom tillbaka till hotellet så dök vi direkt ner i poolen för att svalka oss och sen gick vi ut och avnjöt en typisk tysk/österrikisk middag; en wienerschnitzel. Tyvärr har inte tyskar eller österrikare överraskat oss med någon kulinarisk upplevelse, utan det får vi hoppas kommer i Italien sen. I morgon bär det av upp på någon bergstopp. På återseende!

Dag två

Då vi checkade in på vårat hotell så började tjejen i luckan prata om sommarpass, och hur bra det var, och att allt var gratis. Naturligtvis trodde man att det fanns en hake, men så visade det sig inte vara fallet. Med sommarpasset så får man åka kabinlift gratis i en dag (vilket passade oss utmärkt) samt en hel del andra grejer, som vi inte hann med att utnyttja denna resan.

När vi vaknade så var det mulet och grått, och väderleksrapporten lovade ingen bättring. Som tur var så kan man aldrig lita på SMHI (eller Österrikes motsvarighet heller). Bara någon timme efter frukost så försvann molnen och en klarblå himmel visade sig.

Snabbt som ögat så hoppade vi in i kabinbanan och tog oss (i tre olika etapper) upp till den yttersta toppen 2811 meter över havet. Det var en makalös utsikt! Vi var uppe tidigt nog att missa det få antal turister som är i Sankt Anton, och på vägen ner så stannade vi och käkande och beslöt oss för att ta en uppfriskande promenad den sista biten.

Det visade sig vara två timmars brant nedförsbacke i stekande sol. Kan lova att en iskall öl satt gott när vi väl kom ner.

Kvällen har ägnats åt god mat och ett bad i poolen, och i morgon tutar vi vidare mot italien. Häng med då!