San Francisco, CA

San Francisco, CA

Idag vaknade Jonah något piggare och med mindre smärta så idag gjorde vi San Francisco med bil, sista dagen då vi skulle lämna tillbaka bilen, så då fick vi passa på att beta av San Francisco så mycket det gick på några timmar. Här kommer vår snabbresumé. Allting ligger i ordning, så vill ni köra efter vår lista så är det bara att börja uppifrån!

Ett tips: Det är ofta dimmigt på morgonen runt bron, så avvakta ett par timmar närmare lunch, då brukar det lätta! (vi hann tyvärr inte vänta…)

Baker Beach

Det är en strand som ligger inte så långt ifrån Golden Gate, och går man längst bort så får man fina bilder på bron,

Tips: Åk till den övre parkeringen så behöver ni inte gå så långt.

Battery Godfrey

En liten bit ifrån Baker Beach så hittar man Battery Godfrey, där får man lite närmare, men också lite mer “rakt på” bilder på bron.

Hawk Hill

Här får man en överblick av hela bron och ser den väldigt bra. Då vädret varierar mycket så kan bilderna också göra det, och ge härliga effekter såsom bron genom dimma etc. En av Jonahs favoriter.

Först måste man över bron…

Battery Rathbone

Ligger på vägen, också överblick av bron från en annan vinkel, om man inte fått nog av broeländet vid det här laget.

Rodeo Beach

Vidare på vägen så kommer vi fram till Rodeo Beach. Ingen bro i sikte, men det är en väldigt vacker lagun som är väl värt stoppet!

Lombart Street

Den klassiska krokiga vägen måste man ju såklart besöka. Smockat med turister, så man får armbåga sig fram!

Haight-Ashbury

Den klassiska vägkorsningen där grunden för hippierörelsen lades på 60-talet. Man känner vibbarna!

Painted Ladies

Alldeles i närheten av Heights-området ligger Painted Ladies. Dessa hus har mest blivit kända för att vara huset där familjen bor i “Huset fullt.” Förutom det så är de väldigt vackra, gamla viktorianska byggnader från slutet av 1800-talet.

Dolores Park

Vi avslutar vår resa med en trip till Dolores Park. Se till att ta med filt att ligga på, något att äta och dricka. Slappna av och bara njut av utsikten mot stan!