San Francisco, CA (Dag 2)

San Francisco, CA (Dag 2)

När vi vaknade idag så hade vi inget inplanerat, vilket passade oss alldeles utmärkt!

Polisen vinkade till grabbarna!

Mycket streetart längst vägen till Chinatown

Union square

Fabian kollar instagram med några tjejer 😉

Porten i till Chinatown

Vi drog därför på oss vandrarskorna och tog sikte mot Chinatown. Chinatown Gate ligger bara ett par kvarter ifrån där vi bor,  och det var som att kliva in i ett annat land. Rislyktor hänger över gatorna och överallt kan man köpa statyer, tavlor och annat med kinesiskt motiv. Det skulle dock inte vara Kina om man inte kunde köpa allsköns annan brôte också. Vi såg dock inte mycket kopior såsom man ser i, till exempel Thailand. Det verkar som om dom går hårdare åt förfalskningar här.

Fabian är född i råttans år

Felix är född i tigerns år

Grabbarna gick ju “wild and crazy” på jakt efter olika sorters fidget spinners som inte går att hitta i Sverige. Fabian hade också som mål att köpa presenter till sina kompisar, så han var extra mycket på hugget. Vi bestämde oss dock att göra all shopping på tillbakavägen, och fortsatte ner mot Fisherman’s Wharf, där vi tänkte inmundiga lite lunch.

Precis när vi kommit ner så kunde inte Fabian hålla sig, utan såg en tröja som han helt enkelt inte kunde leva utan, så det blev dagens första inköp.

Alcatraz

Det blåser!

När vi tagit lite bilder på Alcatraz och Golden Gate från Fisherman’s Wharf så högg vi in på varsin Clamchowder. Den var riktigt smaskig. Felix beställde in sin nya favorit, Fish & Chips, och lyckades träffa så rätt så han bestämt hävdade att det var den bästa Fish & Chips han ätit i hela sitt 7-åriga liv. Bara en sån sak!

Nu var grabbarna taggade att ta promenaden tillbaka och påbörja shoppingen på riktigt, så vi vandrade upp mot Chinatown igen. Man slås verkligen av all streetart och allt vackert som målas på väggarna. Grabbarna kom in i ett rejält shopping-streak och vi lämnade Chinatown med flera påsar som grabbarna helt enkelt var tvingade att ha. Det blev fidget spinners, kepsar, roliga dockor mm.

Efter en liten avstickare till rummet så var det vår tur att shoppa lite. Det finns en massa galet dyra affärer runt Union square, men eftersom resan vida överskridit vad vi trodde den skulle kosta så styrde vi kosan mot de lite mer moderata butikerna. Det blev ett par påsar till oss också.

Efter en god middag så avrundar vi nu på rummet och ser fram emot morgondagens resa till Alcatraz!