Las Vegas, NV

Las Vegas, NV

Efter en hel del dagar ute på vägarna och boendes på små ställen så blev upplevelsen att rulla in i Las Vegas än större. Hotell är ganska billigt här, antagligen eftersom dom räknar med att man ska spendera pengar på annat, så vi bodde fint och försökte njuta av tiden här.

Jag hade verkligen sett fram emot att få åka dit och för att se om staden var som jag hade inbillat mig. När man körde in på “strippen” så slog det mig direkt hur mycket barnfamiljer och helt vanliga människor som var ute och spatserade. Min bild av Vegas inbegrep inte detta, men förutom det så stämde det mesta.
När vi checkade in på vårar hotell så hörde man plingandet av spelautomater överallt och det var en märklig syn att se en hel hord av människor som satt och spelade. För min del blev det inget spelande eftersom jag helt enkelt inte tycker att det är skoj.

Efter incheckningen så tog vi våra kameror och begav oss ut på stan. Det hade blivit sent och det är då Vegas ser som allra bäst ut.
Det är galet vad de olika hotellen gör för att överträffa sig själva; det fanns Eiffeltorn, frihetsgudinna, pyramid och replika av Empire State Building och allt var stort, riktigt stort.

Det är dock på kvällen som Las Vegas vaknar till liv, och när alla neonskyltar är tända, gatushowerna kör igång och allt folk kommer ut, då visar Vegas sig från sin bästa sida.

sedonaAndVegas-21

Vi ville ju verkligen uppleva Las Vegas, så det blev en lång kväll och sen natt med musikshower, barer och klubbar. Jag kan lova att vi inte var lika tuffa då vi skulle packa ihop och lämna staden på söndag förmiddag. Min nyinköpta kavaj (använd en gång den kvällen) blev kvar i garderoben, men som dom säger ”what happens in Vegas, stays in Vegas”. Tydligen var det min kavaj som ”hände”…

sedonaAndVegas-37

Inte nog med att vi var rejält trötta (kanske också rätt bakis) så gjorde vi misstaget att börja rulla mot Los Angeles på söndagen. Det är ju så att de som bor i L A också brukar åka till Las Vegas för att partajja på helgen, vilket gör att trafiken tillbaka till L A är ”bumper to bumper” på söndagen. Den sträcka som normalt går på lite under 5 timmar tog 8 timmar för våran del. Vi var inte framme förrän vid halv ett på natten.

Vi hade i alla fall förmånen att åka förbi med staden som hade ambitioner att hamna sist i alfabetet, och också lyckades!