Los Angeles, CA

Los Angeles, CA

Idag så vaknade vi upp ovanligt pigga och krya jämfört med dagen efter Las Vegas. Vi hade bestämt oss för att åka ner till stranden i Venice beach och ta några härliga solskensbilder. Döm om vår förvåning då det var mulet och kallt ute; kallt åtminstone om man jämför med hettan i Nevadaöknen.
Trots detta så satte vi oss i bilen för att bege oss mot Venice där vi hyrde varsin cykel för att lite coolt glida runt stranden. Det var en härlig upplevelse.

På Venice beach finns alla sorters skumma människor, allt från övervintrade hippies till hipsters. Det kändes nästan som att komma till en annan värld då vi gled runt på våra cyklar.

Efter Venice så fortsatte vi vår turistvandring med att ta oss ner till Rodeo Drive. Det kändes inte liksom inom vår budget att stanna där, men det var ändå skoj att se alla feta bilder och flådiga människor som gick runt och spenderade hutlöst med pengar.

När detta var gjort så styrde vi kosan mot Grove där Farmer’s market finns, och inte minst det svenska Sockerbit som nu också glädjer tandläkare på västkusten och inte bara i New York. Vi träffade de två ägarna som Pontus känt sedan tidigare, och jag hade svårt att motstå frestelsen att köpa på mig en påse prima svenskt snarr.

Efter detta så hade vi tänkt åka till Chinese Theatre för att se stjärnornas handavtryck på trottoaren, men tydligen så var det någon premiär där och trottoaren var effektivt avspärrad. Vi kanske tar det i morgon istället.

I L.A. så måste man ju se Hollywoodskylten. Det är dock lättare sagt en gjort då vår iPhone med glad röst skickade oss en bra bit åt fel håll. När vi äntligen hade hittat ett hyfsat bra ställe att ta bilder på så fick vi trängas med andra turister på ett ställe där man inte får stanna och polisen åker runt och tar folk i örat dom dom stannat likförbaskat. En stackars bild fick jag i alla fall..

När kvällen kom så hade vi bokat date med min gamla skolkompis ifrån college, Henry och hans fru Mim och deras nyfödda dotter.
Vi tog en promenad runt piren och avslutade kvällen med trevligt samtal på en mysig restaurang. I det hela en mycket bra kväll!
I morgon så bär det av mot Highway One med riktning San Francisco!