San Francisco, CA (Dag 1)

San Francisco, CA (Dag 1)

Idag så började vi dagen med att gå ner på American Grilled Cheese Kitchen för att äta lite brunch. Vi hade sovit gott trots att hotellet vi bor på inte är helt hundra. Man har vant sig med poolutsikt, men in det här fallet så har vi fönster mot någon sorts innergård.


På väg upp till San Francisco så hade jag fått ett meddelande från min gamla klasskamrat Fredrik Reiz. Han bor numera i San Francisco, och han skrev att det vore skoj att träffas. Det tyckte jag såklart lät skitroligt, speciellt då jag inte har träffat Fredrik på 25 år.

Fredrik dök upp utanför American Grilled Cheese Kitchen och undrade om vi ville åka en sväng. Den svängen slutade i en hel dags guidande i hans bil.
Det började med att vi åkte upp till Dolores Park i Missionområdet. Det var en underbar utsikt över stan.

Det jag, och tydligen många andra turister, inte har fått förklarat för oss är att San Francisco är väldigt blåsigt, och ofta också väldigt kallt. Detta fick vi erfara när turen gick vidare upp till en av bergstopparna runt stan. Det var praktiskt taget storm, men utsikten gjorde det väl värt det.

Efter det så gick färden vidare ner till Haight-Ashbury som är ett klassiskt hippieområde i SF. Jag hade hört talas mycket om Haight-Ashbury, så det var skoj att se det med egna ögon.

Efter det så åkte vi till Baker’s Beach där man har en strålande utsikt över Golden Gate. Det var en perfekt avslutning på vår heldags guide, och jag måste verkligen tacka Fredrik för att han orkade baxa runt oss hela dagen. Det var en kanondag, och det känns verkligen som om man hittat en gammal vän på nytt!

På kvällen så tog vi en promenad för att äta på House of Nanking, en kinesrestaurang som Pontus varit på tidigare. Det var kanonmat, och deras kyckling gick direkt in på topp tre den här resan.
Nu är vi trötta efter en hel dags intryck, så nu blir det att hoppa i kojs. Syns i morgon!