San Francisco, CA (Dag 2)

San Francisco, CA (Dag 2)

Idag så var vi uppe tidigt för att hinna med så mycket vi bara kunde av dagen. Vi styrde kosan mot Tommys Joynt som skulle vara ett kalasställe att käka brunch på. Tyvärr så var vi lite tidigt ute så vi valde att gå vidare och bruncha på ett annat ställe. Det blev ett ställe där dom hade olika juicer, och jag satsade på en blandning av grönkål, spenat, äpple och persilja. Det var underbart gott!

Efter att ha jagat leksaker till ungarna utan att hitta nått (paniken har redan kommit) så styrde vi kosan mot dagens första turistmål, Golden Gate Bridge. Man märker verkligen vilka saker som är de mest populära turistmålen i den här stan. Det är galet mycket folk, och alla trängs för att få samma bilder och för att kunna stå på de bästa platserna. Tyvärr så var det lite dimmigt idag så bilderna blev inte ultimata, men det var en extra cool syn att se hur bron sträckte sig “ända upp till molnen”

En sak som man såklart måste se när man är här är Lombard Street; den kringliga vägen som man ser på så många bilder ifrån San Francisco. Det sägs att det är den krokigaste vägen i världen. Det stämmer dock inte. Det finns till och med krokigare i SF, men det är nog i alla fall den mest kända.
Såklart var det galet mycket folk på plats, så det var lite jobbigt. Dock kan jag tänka mig att dom som bor på gatan måste tycka att det är sjukt jobbigt med alla turister som blockerar vägen och inte lyssnar på alla poliser som står och hojtar att dom skall flytta sig. Det var i alla falL häftigt att se.

När kvällen började närma sig så hade vi tänkt ta spårvagnen ner till Fisherman’s Wharf för att se fyrverkerierna. Det var vi inte ensamma om! Som tur var så lyckades vi klämma in oss i en vagn och ta oss ner. Väl nere så fick vi armbåga oss fram bland tusentals firande amerikaner. När spektaklet väl drog igång så var det imponerande. Här över så gillar dom när det smäller, så det tjoades “USA, USA, USA” till höger och vänster. Verkligen ovant för en svensk som knappt fattar då vi själva “firar” nationaldagen

Nu har vi knallat tillbaks till hotellet och sitter tillsammans och bloggar för sista kvällen. I morgon ska jag äntligen åka hem och träffa min underbara fru och våra härliga barn. Jag har verkligen saknat dom under den här resan.

Med lite tur så kommer det ett bildgalleri ifrån den här resan när jag har kommit hem, fått krama familjen och gått igenom allt material. Tills dess, ha det så gött!