Los Angeles, CA

Los Angeles, CA

Idag var det en mellandag, då vi inte riktigt hade några planer utan bara tänkte ta dagen som den kom. En snabb Googling senare så var vi på väg ut till California Science Center för att fördriva några timmar.

Man kan jämföra CSC lite med Navet i Borås, men betydligt större. För er som inte vet vad varesig Navet eller CSC är för något så är det helt enkelt vetenskap med inriktning barn, samt att det är mycket “hands-.on”. Man får helt enkelt pilla, vrida, dra och rycka i en massa saker för att se hur det funkar. Perfekt för barn som suttit mycket i bil de sista dagarna.

Efter det så lunchade vi lite på måfå innan vi styrde kosan mot Rodeo Drive. Dörrarna var låsta och kreditkorten gömda, så det kändes lugnt att köra igenom med Mia i bilen. Hade hon sluppit lös så hade det kunnat bli en dyr historia!

När vi väl klarat oss ekonomiskt helskinnade genom Rodeo Drive så kom vi på att Harry Bosch (från tv-serien) borde ha sitt hus i krokarna. Sagt och gjort. En snabb Googling senare så styrde vi kosan mot Woodrow Wilson Drive, där huset i tv-serien hör hemma. Vi körde bara tillräckligt nära tills det blev pinsamt (eftersom huset verkar ligga på smala privata vägar), och sedan vände vi och körde den vackra Mulholland Drive tillbaks mot hotellet. Vilken väg! Vilken utsikt!

På kvällen så tänkte vi för omväxlings skull äta nått nyttigt, så vi tog en halvtimmas promenad när till Greenleaf Gourmet Chopshop. Ett överhippt salladsställe på Hollywood Blvd. Äntligen fick man sätta tänderna i något som inte var friterat, drypande av fett och ihopslängt på 5 minuter. Det har blivit lite väl mycket av det efter alla timmar på vägen.

I morgon bär det av mot kusten, närmare bestämt Santa Monica.

Vi hörs!