Six Flags Magic Mountain, CA

Six Flags Magic Mountain, CA

Idag kom äntligen dagen som grabbarna har längtat efter, en heldag på Six Flags. Six Flags är, för er som inte vet, en kedja av nöjesfält som finns på olika platser i USA. Vi tänkte besöka Magic Mountain som ligger ca 30 minuter ifrån Los Angeles. Magic Mountain är det nöjesfält i världen som har rekord i flest berg och dalbanor, närmare bestämt 19 stycken, och då är det inga små grejer vi snackar om.

Vi hade förbokat våra biljetter, vilket vi kan rekommendera då man får rabatt på priset. Gå gärna in en vecka innan och boka, för att maximera rabatten. Vi slog också till och köpte ett Flash Pass som gör att man kan gå före i kön. Det är ganska dyrt, men är väl värt pengarna då det kan bli ganska saftiga köer. Vi hade lite flyt som kom på en dag då det var väldigt lite folk, men vi kände ändå att det var värt att ha ett Flash Pass. Man vill ju inte ägna dagen till att stå i köer.

Flash Pass

Inne på området så kunde man också köpa ett stort plastglas med lock och sugrör. Det kostade $15 men var också värt pengarna eftersom man fick fylla på det med läsk och vatten så ofta men ville under dagen. Perfekt då det närmade sig 40 grader den dagen vi var där.

Vi började dagen med att åka Goliath. Den hade grabbarna sett på Youtube, så dom var väldigt spända på den. Vi lyckades få med Mia på åkturen, och även om hon såg lite blek ut på vägen upp, och mumlade något om “panik” och “aldrig mer” så klarade hon med bravur 78 meters fallet rätt ner i en tunnel och alla efterföljande svängar. Hon ville till och med åka igen efteråt. Imponerande!

Goliath

The Riddle’s revenge

Jet stream

Jet stream

Ninjan – Felix favorit

Genomblöta efter ha åkt Roaring rapids, en rund flotte där man färdades i olika vattenfall. Felix var rätt irriterad över att han blev plaskblöt som ni ser (till höger).

Tatsu, Fabian favorit. Man låg framåt i flygställning och svävade på låg höjd över trädtopparna. Högsta, snabbaste och längsta berg och dalbanan i världen, då den öppnade 2006!

Apocalypse, en berg och dalbana i trä. Denna vågade även Mia att åka!

Nästan 40 gradig värme, då måste man svalka sig!

Gold rusher, en annan favorit hos Felix!

Vissa attraktioner fick inte Felix åka då man var tvungen att vara 137 cm lång. Då passade Mia och Felix på att åka på barnavdelningen. Lite mildare varianter av karuseller 🙂

Vi tillbringade hela dagen på Six Flags (över 8 timmar), ända tills våra fötter sa tvärstopp efter 25000 steg enligt mätaren. Grabbarna pladdrade om olika åk hela vägen tillbaks till hotellet, och tvärsomnade direkt då dom hamnade i säng.

Helt klart en bra dag!