Lockhart, TX

Lockhart, TX

Idag så gick vi upp skapligt tidigt för att så fort som möjligt ta oss ifrån Galveston. Efter lite skönsång och stopp på diverse ställen så svängde vi av vägen för att fortsätta in mot vårt mål för dagen, Austin Texas.

Helt plötsligt så tyckte jag att jag kände igen namnet på den lilla staden vi åkte igenom, Lockhart, och mycket riktigt så dök skylten till Black’s Barbecue plötsligt upp. Det var ett av ställena som jag gärna hade velat gå till under roadtripen.

Snabbt som ögat så svängde jag av och framför oss dök till slut Black’s upp. Det var precis som jag hade tänkt mig; långbord och bås med rutiga dukar, plasttallrikar och countrymusik, och doften av den bästa barbecue som går att uppbringa. Det var omöjligt att prova allt, men jag hade hört talas om deras brisket, så den hamnade snabbt på tallriken i sällskap med en jalapeno cornmuffin, en vitlökskorv och lite baby back ribs. Måste jag tillägga att brisketen smälte i munnen. Jag kan inte förstå hur dom får den så mör!

Nöjda och belåtna så styrde vi kosan mot Austin, där vi också passade på att byta bil eftersom… ja, vi fattade inte riktigt hur man tankade den första på ett vettigt sätt… och ingen annan heller visade det sig. Utbytet blev en fet jeep istället. Ett bra byte tyckte vi, då maten och den snygga kepsen jag köpte på Black’s verkligen har fulländat looken.

Nu har vi ckeckat in på ett motel nära musikgatorna i Austin, och snart ska vi ner och se vad staden har att erbjuda.