Death Valley, CA

Death Valley, CA

Idag så slog vi upp korpgluggarna tidigt för ännu en lång dag i bilen. Som tur är så är vi lite jet-laggade fortfarande, och det var inga problem att vakna vid fem, götta oss i sängen lite, äta frukost och sitta i bilen redan när det fortfarande var svalt ute. Målet för dagen var Death Valley, och slutmålet var Las Vegas.

Vi lämnar Lone Pine mot Death Valley…

Redan efter någon timmes bilåkning så märkte vi att temperaturen började stiga i takt med att landskapet runt omkring blev allt kargare. Det var väldiga kontraster från gårdagens tur genom Yosemite, där vi såg snö, porlande bäckar och höga berg. Nu var det rena månlandskapet med hårda klippor, branta stup, sanddyner och ofantliga vidder av öken.

Joshua Trees

Utsikt mot Death Valley ner mot dalen

Slingriga vägar ner…

Vi stannade några gånger på vägen och slogs av en vägg av värme då vi gick ur bilen. Temperaturen närmade sig 45 grader, så det blev inga långvariga stopp.

Death Valley är verkligen en upplevelse, och man får en annan respekt för naturen då man tänker på vad som skulle kunna hända om bilen gick sönder i värmen, då det var glest mellan bilarna man mötte på vägen.

Efter några timmars bilåkande så nådde vi Las Vegas och checkade in på vårar hittills flådigaste hotell. Grabbarna blev mycket nöjda. Efter ett par timmars vandring på stan, lite god mat och upplevelser så förbereder vi nu oss för morgondagen. Tidigt i ottan skall vi upp för en helikoptertur ovanför Grand Canyon, Hoover Dam mm.

Vi rapporterar mer om detta i morgon!