Grand Canyon, AZ

Grand Canyon, AZ

Klockan 04:30 i morse så vaknade vi av att klockan ringde. Det var dags att kliva upp och göra sig i ordning för den efterlängtade helikopterturen över Grand Canyon. Det var något som vi och barnen hade sett fram emot länge nu, och nu var det äntligen dags.

En snabb dusch, lite frukost och en busstur senare så stod vi på helikopterplattan med vår pilot Daniel för lite briefing innan avfärd.

Prognosen för dagen hade sagt thunderstorms, regn och hårda vindar, men som av ett mirakel så var vädret perfekt under hela färden. Lite lagom moln så att solen inte bländade all sikt, inte så varmt (bara 35 grader), och måttliga vindar.

Som grädde på moset så fick vi också kanonbra platser i helikoptern, med Jonah och grabbarna längst fram och Mia vid fönstret precis bakom.

Lämpligt nog så spelade Daniel ledmotivet till Top Gun när vi lyfte. Man kom i rätt “mood” direkt!

Efter några minuters flygning fick vi se Hoover Dam, verkligen ett ståtligt bygge som man egentligen helst bör se på plats för att förstå hur stort det är, men det var ändå imponerande att se det uppifrån.

Efter det så gled vi över Lake Mead, och fick också en liten historielektion från piloten i lurarna, innan vi kom fram till dagens höjdpunkt: landningen i Grand Canyon.

Man blev verkligen mållös när vi sänkte oss ner i Grand Canyon, och följde Coloradofloden med helikoptern på låg höjd. Man fick känslan av att vara med i en film.

När vi landat så bjöds vi på Champagne och tilltugg och fick möjlighet att ta mer bilder innan vi begav oss hemåt.

Grabbarna hade suttit som ljus hela tiden och kunde inte sluta prata om hur “coolt” det varit.

Verkligen en upplevelse för livet

Bröderna Carneskog

Foto: Fabian Carneskog

Dags att åka tillbaka igen…

Imorgon laddar vi för Michael Jacksons ONE med Circle de Soleil!