Galveston, TX

Galveston, TX

Dag tre så vaknade vi upp efter att ha fått avnjuta ett oerhört bra liveband på ett av New Orleans lite mindre kända ställen, närmare bestämt Maple Leafs. Det var ett band bestående av 8 musiker, och dom lyckades med konsttycket att hänföra publiken med långa instrumentallåtar av oerhört hög klass. Bandet hette Brassaholics, och ett litet smakprov kan man få här.

Idag så ändrade vi våra planer lite. Från att ha tillbringat två dagar i varma och fuktiga New Orleans så ville vi ta oss mot kusten, och kanske till och med få chansen till ett bad i havet. Sagt och gjort, vi rullade 6 timmar mot Galveston, Texas.

Döm om vår förvåning då Galvestons långa strand var full av sjögräs och måsar. Vi fick veta att något liknande inte hade inträffat i Galveston de senaste 40 åren. Det var någon tropisk storm som hade drivit in tonvis med sjögräs och bambu över kusten. Det var bara att moloket traska tillbaks till vårt “strandhotell”, som för övrigt mycket väl lyckats dölja det faktum att den strandutsikt man kunde få från hotellet, effektivt solkades av utsikten över en parkering och en container med sopor. Vi är inte helt nöjda för tillfället.

I morgon så bär färden av mot Austin, Texas, och då kommer det att bli glada miner igen. Det har vi liksom bara bestämt.