Route 66

Route 66

När man bilar i USA så slås man över vilka avstånd det är. På vår roadtrip så hände ofta att man kunde åka rejält långa sträckor utan att möta en enda bil, och den enda radion som fungerade var satellit radion i vår bil. Man fick se till att ha bilen tankad så att man inte blev stående mitt i ingenstans.

Vi åkte såklart delar av den klassiska Route 66 som börjar i Chicago och sträcker sig ända till Santa Monica på västkusten. Route 66 har alltid klassats som en ”drömmarnas väg” som leder till ett bättre liv i väst. Man kände historiens vingslag då man susade västerut. En del av vägen går mellan Albuquerque och Sedona, vilket var vårt nästa stop. På route 66 ligger också Gallup, New Mexico, vilket är ett klassiskt ställe där många västernfilmer spelats in på den tiden det begav sig.

Då det spelades in film där så bodde stjärnorna på El Ranchero Hotel, och det var precis dit vi hade siktat in oss på för att stanna för lunch halvvägs till Sedona. På hotellet hade tiden stannat, och det var en härlig upplevelse att se allt som var bevarat från den tiden.